HITTA RÄTT HÅLFOTSSTÖD

Varför hålfotsstöd?

Sulor gör underverk! Oavsett om du motionerar, promenerar eller helt enkelt står och går mycket, så ger en uppbyggd sula rätt stöd och dämpning där det behövs. Det minskar risken för skador, motverkar trötta fötter och ökar komforten i skorna. Fötternas välmående påverkar hela kroppen.  

Rätt sula, anpassad efter fotens behov, efter användningsområde och efter typen av sko, ökar prestationen och ger bästa tänkbara förutsättning för varje aktivitet.

Vad har du för fotvalv?

Alla fötter är olika och behöver olika stöd. Vad har du för fotvalv? Lågt, medel eller högt? Det är lätt att ta reda på för att hitta rätt hålfotsstöd för din fot.

Identifiera din fottyp så här:

  1. Blöt en handduk och lägg den på golvet.
  2. Trampa barfota på handduken och flytta foten till golvet.
  3. Identifiera ditt fotavtryck och välj en sula med ett lågt, medel eller högt hålfotsvalv.

Lågt fotvalv behöver ett lågt hålfotsstöd

LOW har ett hålfotsstöd som är 28 mm högt och anpassat för att ge stöd åt låga fotvalv. Ett lågt fotvalv innebär att det längsgående fotvalvet (hålfoten) är nedsjunket och behöver stöd när du går i skor. Ett hålfotsinlägg ger bra uppbyggnad samtidigt som det avlastar och ger stöd.

Ett medelhögt fotvalv behöver ett normalt hålfotsstöd

MID har ett hålfotsstöd som är 33 mm högt och anpassat för att ge stöd åt och avlasta medelhöga eller neutrala fotvalv.

Ett högt fotvalv behöver ett högre hålfotsstöd

HIGH har ett hålfotsstöd som är 38 mm högt och anpassat för att ge stöd åt höga fotvalv. Ett högt fotvalv kan innebära att fötterna känns ömma, trötta och stumma. Ett hålfotsinlägg avlastar och ger stöd.